Брати наші менші


Чомусь багато хто називає тварин нашими меншими братами. Звичайно ж, якщо врахувати той факт, що тварини в чомусь іноді можуть бути більш кмітливі ніж ми, або ж для них навколишнє середовище більш зрозуміле, ніж нам, то їх можна було б назвати нашими старшими братами.

У багатьох країнах вважається, що домашні тварини – це частина сім’ї, і вони мають такі ж права, як і інші її члени.

Статистика невблаганна: кожну годину з лиця нашої матінки Землі безповоротно зникають три види тварин. Навіть не віриться! Кожен день відходять в історію близько 70-ти видів флори і фауни нашої планети. Біологічне різноманіття Землі неухильно скорочується величезними темпами.


Всесвітній день захисту тварин – це свято, яке допомагає об’єднати зусилля усіх, хто дбає про домашніх і бездомних тварин.

Ще в 1931-му році прихильники руху захисту природи, на Міжнародному конгресі, що проходив в італійській Флоренції, враховуючи сумну динаміку розвитку відносин людини і природи, ініціювали установити щорічний Всесвітній день захисту тварин, який було прийнято відзначати 4-го жовтня.

   
День тварин проводиться з метою підвищення свідомості суспільства щодо необхідності захисту нашого з вами навколишнього середовища, а так само з метою підвищення активності у сфері захисту тварин, якої потребують не тільки тварини дикої природи, а й наші домашні улюбленці.

В сучасному світі людина все далі відходить від природи. Дуже часто ми забуваємо, що поряд з нами живуть вірні друзі – тварини. Вони відданими очима дивляться на нас, очікуючи уваги і любові. Наші домашні улюбленці так багато роблять для нас: охороняють, дарують радість спілкування, а іноді навіть рятують життя, чекаючи від нас лише уваги. 

Дорогі читачі! Пропоную вам переглянути дуже цікаву книжкову виставку «Брати наші менші», на якій представлені книжки, головні герої яких всім відомі тварини. Книги про тварин вчать нас любити природу і братів наших менших. 


А також пропоную ознайомитися з фото виставкою з журнальних видань, які є у фонді бібліотеки, дана виставка збагатить ваші знання з цікавими та неймовірними фактами з життя тварин.








 





Бажаю приємного читання.

Коментарі