Магічна квітка папороті


Квітка папороті - Вогняний символ чистоти Духа, яка має потужні цілющі сили. Квітка папороті символізує чистоту душі. Люди вірять, що папороть наділяє людину можливостями в пошуках скарбів, а також виконує бажання. Але тільки щире призначення квітки - це не пошук матеріальних благ, а скоріше благ духовних.


 Оберіг у вигляді квітки папороті захищав власника від впливу чорної магії, приворотів, змов і наділяв безмежною удачею у всіх починаннях і справах. Як говорить повір"я квітка папороті зацвітала тільки в ніч на Івана Купала. Ця квітка не схожа на звичайні квіти. Той, кому вдавалося побачити квітучу папороть, знаходив скарб. Однак скарб цей не простий. І якщо одні вважають, що людина ставала власником матеріальних благ, то інші вірять у те, що людина розкривала щось коштовне в самому собі.
   

До свята Івана Купала я провела для учасників гуртка майстер клас з виготовлення чарівної квітки папороті. Справжні дива творчої фантазії діти проявили, виготовляючи цю квітку, яка є символом овіяного легендами свята.






Квітка папороті вважається чарівним талісманом. Про його магічні властивості ходили цілі легенди. Слов’яни вірили, що амулет: лікує хвороби тіла і розуму; призводить до скарбів; допомагає знайти спокій, взаєморозуміння з навколишнім світом; захищає від злих сил.



Легенда про чарівну квітку папороть
Найкрасивіша і відома легенда про папороть говорить, що ця рослина цвіте тільки в ніч на Івана Купала. Між листям, схожими на крила орла, піднімається квіткова брунька. Опівночі вона з тріском розкривається, і з’являється вогняна квітка, що опромінює все навколо, при цьому лунає грім і здригається земля. Згідно з легендою, людині, що здолав страх перед нечистою силою і оволодів квіткою папороті, підвладні всі таємниці і чари. Вона придбає безліч корисних властивостей: стане розуміти мову квітів і птахів, дерев і звірів, може стати невидимкою, а головне, почне бачити крізь землю і, звичайно, знайде всі скарби, заховані в землі. Дістати квітку папороті можна було і випадково. Одна легенда розповідає, як людина відправилася в ніч на Івана Купала в ліс розшукувати зниклих биків, і заблукала. Опівночі йому в лапоть впала квітка папороті. У цей момент людина відразу ж дізналася, де вона знаходиться, стала розуміти мову птахів і тварин, побачила у землі де криються скарби. Однак по дорозі додому квітка стала палити йому ногу, і чоловік, витрусивши лапоть, втратив квітку, а з ним і всі свої чудові знання. Особливо пощастить тому, хто, зірвавши квітку папороті, зможе «зашити» його в шкіру долоні. Для цього слід зробити розріз у лівій руці, і запхати туди квітку.

Коментарі