Життя її - сонячний промінь

В зимовий, сонячний день 25 лютого в Деснянській бібліотеці було проведено літературно-музичне свято "Життя її - сонячний промінь", присвячене 145-річчю від дня народження Лесі Українки. Я ознайомила присутніх з творчістю видатної сучасної української поетеси, яка своїм життям і творчістю засвідчує несхитну мужність та палку любов до України. Під час заходу прозвучали вірші і записи пісень на її твори у виконанні відомих українських виконавців, а доповненням до заходу стала книжкова виставка - портрет "Леся Українка - поетеса зламу століть".


Леся Українка. Окраса і гордість української нації, одна з фундаторів новітньої української літератури. Вона давно посіла чільне місце в світовій літературі, стала народною в найширшому розумінні цього слова. Історія її життя могла б стати основою для величної драми. За своє недовге життя письменниця створила чималу кількість поетичних та драматичних творів.

Вихована в дусі кращих європейських літературних традицій, одночасно просякнута національним духом, вона своїми творами і сьогодні залишається сучасною. Її поезія спонукає до вершинної досконалості, до справедливості й добра. Тож не дивно, що читачі й сьогодні можуть тамувати спрагу з джерел Лесиної поезії.

Творчість Лесі Українки настільки багатогранна й плідна, що іноді навіть не віриться, що здійснитися вона могла пером жінки, яка прожили лише сорок два роки. У спадок майбутнім поколінням поетеса передала велику мудрість справжньої любові до України, яку вона пронесла через усе своє життя.








Коментарі