Чорнобиль - скорбота пам’яті людської

26 квітня 2016 року виповнюється 30 років з моменту страшної для всього людства техногенної ядерної катастрофи - аварії на Чорнобильській атомній електростанції.




Вшановуючи пам'ять жертв Чорнобильської трагедії та віддаючи шану  учасникам ліквідації наслідків катастрофи, бібліотекою  проведено годину пам’яті  "Чорнобиль " скорбота пам’яті людської", з переглядом  документального фільму "Чорнобиль. Загублений світ". Під час заходу присутні  мали можливість ознайомитись з художньо-документальною  виставкою "Чорнобиль: трагедія, подвиг, застереження", яка розкриває глибину Чорнобильської трагедії , а також  висвітлює матеріали про жахливі події екологічної катастрофи.

Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ. В ніч з 25 на 26 квітня 1986 року в ході проведення на 4-му реакторі ЧАЕС експериментів, пов’язаних з режимами роботи турбогенератора, виникла великомасштабна з глобальними наслідками аварія.   Серед усіх трагедій, які пережило людство, Чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами рукотворного забруднення екологічної сфери, негативного впливу на здоров’я, психіку людей, їх соціальні, економічні і побутові умови життя.

Коментарі