Відлуння війни в пам’яті народній

75 років віддаляють нас від тієї страшної дати - 22 червня 1941 року - дня початку Великої Вітчизняної війни – найтрагічнішої війни в історії цивілізації. Велика Вітчизняна війна з її героїзмом і трагізмом, поразками і перемогами - це наша історія, історія наших співвітчизників: синів і дочок матері - Вітчизни, українського народу, які стали жертвами гітлерівського фашизму.


22 червня 1941 року фашистська Німеччина, без оголошення війни, віроломно напала на Радянський Союз. Нашестя коричневої чуми принесло на нашу землю страшне невимовне горе, незліченні людські жертви і неймовірні руйнування. 1418 днів і ночей тривала Велика Вітчизняна війна. Десятки мільйонів життів радянських людей було покладено на алтар Перемоги над ненависним ворогом. В руїни і згарища перетворилися 714 українських міст і селищ, 28 тисяч сіл. Загинув кожен п'ятий житель України.

День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи. Сьогодні навіть важко уявити масштаб випробувань, болю і горя, що випали на долю минулих поколінь. В День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні бібліотекою організовано виставку пам'ять "Відлуння війни в пам’яті народній", яка висвітлює трагічні сторінки нашої Батьківщини. Також для користувачів бібліотеки була підготовлена година пам'ять, під час якої було згадано усіх тих, хто впав на полі брані, кого замучили у конц. таборах, кого розстріляли у в'язницях НКВД, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша Вітчизна була вільною від будь-якого завойовника.

Коментарі