Незбагненний світ Джона Толкієна

3 січня виповнилося 125 річчя з дня народження видатного англійського письменника, класика світової літератури ХХ ст. та одного із фундаторів жанру фентезі Джона Рональда Руела Толкієна, всесвітню славу якому приніс роман "Володар кілець" та "Хоббіт". З нагоди ювілея письменника, в бібліотеці проведений усний журнал "Незбагненний світ Джона Толкієна", під час якого діти були зацікавлені подробицями написання "Володаря кілець" та біографією письменника з переглядом буктрейлерів на книги "Хоббіт, або Туди і назад". Також читачі із захопленням переглядали відео - уривки із фільму "Володаря кілець".



Простенька казка про хоббіта - добувача драконівського скарбу - стала повістю про відкриття величезного світу, населеного різними чудовиськами. Хоббіт Більбо по чистій випадковості став володарем Кільця Влади - наймогутнішої магічною реліквії. Така знахідка таїть в собі майже необмежені можливості, але і є осередком смертельних небезпек. Адже дістати її хотіли б багато. Така головна сюжетна лінія повісті "Хоббіт, або Туди і назад", одного з найбільш яскравих творів світової літератури.

У 2001-2002 роман Толкієна "Володар кілець» був вдало екранізований, фільм був удостоєний премії "Оскар". Автор переведених на всі європейські і деякі азіатські мови "Володаря кілець" і "Хоббіта" Толкієн став відомим у всьому світі.

Коментарі