Ведмежа, відоме всьому світові

18 січня 2017 року виповнюється 135 років від дня народження Алана Олександра Мілна. Немає такого письменника, який не мріяв би про славу. Але іноді вона приходить до нього зовсім не очікувано. Відомий англійський літератор ХХ ст., драматург, романіст і новеліст, автор пародій Алан Олександр Мілн здобув світове визнання завдяки іграшковому ведмежаткові Вінні-Пухові. Ці історії були придумані Мілном для свого єдиного сина - Крістофера Робіна. Казки про Вінні-Пуха та його друзів Мілн розповідав синові на ніч. Героями цих історій стали іграшки хлопчика і він сам. У 1926 році вийшла перша книга про Вінні-Пуха. "Вінні-Пух" перекладено 25 мовами світу. Але найкращим вважається російський переклад Бориса Заходера.


З нагоди ювілею письменника проведено літературний ранок за книгою про Вінні-Пуха. Діти ознайомилися з історією появи ведмежа, веселими та захоплюючими творами, зустрілися зі своїм давніми приятелями - героями казок про Вінні-Пуха та його друзів, а також по повісті-казці проведена літературна вікторина, на яку діти давали відповіді.

Бібліотекарем представлена виставка однієї книги "Ведмежа, відоме всьому світові". На завершення заходу діти переглянули мультфільм про Вінні Пуха та його друзів. Дана казка, як і інші літературні казки, була написана тільки тому, що її автор зберіг у своїй душі дитинство. Сподіваємося, що твори Алана Олександра Мілна для дітей даруватимуть радість ще не одному поколінню юних читачів.

Коментарі