Афганська війна: погляд у минуле

В 2017 році виповнюється 28-ма річниця виведення радянських військ з території Афганістану. З цієї нагоди в бібліотеці проведено урок мужності "Афганістан: біль душі і пам'ять серця" з переглядом художньо-документального фільма "Афганістан – як це було" та до уваги користувачів представлена виставка-перегляд "Афганська війна: погляд у минуле".


15 лютого 1989 року для багатьох став днем, коли скінчився рахунок втратам наших солдатів. Важкий, сумний підсумок. Багато матерів і батьків не дочекалися своїх синів. Війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, переінакшила надії, плани, понівечила тіла і долі. Наша молодь повинна знати про страшнi подiї безглуздої афганської вiйни i пам’ятати, що і серед нас живуть люди, якi в 20-30 рокiв стали свiдками й учасниками воєнних подiй. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом та подвигом.

По-різному зараз оцінюють події тих років. Різне бачення афганської війни, її наказів і військових операцій тими, хто їх виконував. Для нас це взагалі події, які відбувалися в іншій державі, але учасниками яких були наші батьки, родичі, земляки. І тому для них і для нас Афган - страшна пам’ять, страшної війни, уроки якої мають бути засвоєні нашими політиками і ніколи не повторюватися.

Коментарі