Герб України - символ віри та надії

25 років тому, 19 лютого 1992 року, Верховна Рада України затвердила своєю постановою Державний герб незалежної України. З нагоди цієї події в бібліотеці відбулася історична бесіда з відеопереглядом на тему: "Герб України - символ віри та надії". Бібліотекар ознайомила користувачів заходу з історією герба України. Діти дізналися, яке велике значення для кожної країни є визначення національної символіки, як невід'ємної ознаки незалежності. Також всі присутні ознайомилися з переглядом літератури, представленій на книжковій полиці "Краса і велич символів державних".


Тризуб став офіційною емблемою нашої держави. Нині за Конституцією України, прийнятою 28 червня 1996 року, головним елементом великого Державного Герба України є Знак Княжої Держави Володимира Великого (тризуб)— малий Державний Герб України. Разом з Конституцією, прапором і гімном України він є невід’ємною частиною офіційної символіки держави.

Зображення сучасного тризуба у 1992 р. розробила група українських геральдистів у складі А. Гречила, О. Кохан та І. Турецького. За основу вони взяли стародавній тризуб князя Володимира Великого. Загалом існує близько 40 версій походження тризуба.

Коментарі