Казковий світ Галини Малик

Для того щоб писати для дітей, треба просто бути щасливою людиною... Адже звідки, як не з себе, можна дістати весь той прекрасний казковий світ, якого в реальності не існує? (Галина Малик)
Світ казок не лише цікавий та повчальний, а й чарівний та фантастичний. Кожній людині подобається мріяти та фантазувати, тож казка цікава не тільки дітям, а й дорослим. Можливо, тому наші батьки та бабусі так люблять розповідати нам казки. Слухаючи їх, ми відразу уявляємо, як сторіччя тому такі самі казки оповідали своїм онукам наші прапрапрабабусі, вкладаючи у них народну мудрість і власну душу... Аля з Недоладії, злочинці з паралельного світу, кумедний лицар Горчик і фантастичний вуйко Йой - одні з найяскравіших героїв української дитячої письменниці Галини Малик, яка подарувала читачам своїх книжок чимало пригод.


Під час літніх канікул в бібліотеці відбулася презентація книг Галини Малик "Подорож Алі до країни сяк таків", "Злочинці з паралельного світу", "Вуйко Йой і Лишиня", "Вуйко Йой і Страшна Велика Кука". У своїх творах письменниця і розважає цікавою розповіддю, і ненав’язливо навчає читача співчутливості, милосердя, любові до людей і безпритульних тварин, цілеспрямованості та відповідальності за навколишній світ. У всіх її творах головні герої – діти, бешкетники, звірята. Письменниця творить свої казки, щоб вони несли дітям добро, справедливість, чесність та працьовитість. Від книжок цієї мудрої жінки душа переповнюється любов’ю і світить ясним сонечком, а в серці завжди посміхається веселка.

Коментарі