Читаємо влітку

До уваги юних користувачів бібліотеки було представлено книгу Всеволода Нестайка "Дивовижні пригоди незвичайної принцеси". Те, що є в даній книжці - захопливе і якесь зворушливо - добре. Зла Баба Яга, яка перетворила телебачення на телеБАБАчення, стає доброю, на екрани повертаються мультики, а принцеса в кінці виходить заміж за принца, бо ж для чого ще існують принци й принцеси". Книжка про принцесу Іванну та її пригоди в казковій країні - це дуже коротка історія з простою сюжетною лінією: від втечі з королівського палацу до початку мандрів і їх щасливого закінчення. У цій казці принцеса Іванна геть не схожа на принцес, про яких звикли читати діти, адже їй не сидиться у палаці, їй зовсім не хочеться танцювати на балах. То про що ж мріє сучасна принцеса. Про це і дізнається юний читач із нової казки відомого українського письменника.



Світ Всеволода Нестайка - тонкий візерунок дитячої казки, сплетений із тисячі чарівних образів і найдивовижніших створінь. Його світ – ніби золотаве мереживо сяйва кожного з нових поколінь. Здається, він говорить тими самими словами і малює тими самими пензлями, що й сотні інших письменників і казкарів, але чомусь його творів не можна випустити з рук, не дочитавши до кінця. Так, мова йде про Всеволода Нестайка. Почувши його ім’я на обличчях переважної більшості дітей заквітнуть усмішки, а в очах заграють веселі бісики. Дитячий письменник Всеволод Зиновійович Нестайко своїми веселими, дотепними, мудрими повістями й казками радує, веселить і повчає вже не одне покоління, бо за плечима в нього — десь під сотню виданих книжок, ціла авторська бібліотека! Та ще з десяток цікавих пригодницько-фантастичних творів, нових казкових повістей.


Щоправда, раніше, коли письменник був молодшим, книжки його були про піонерів та шпигунів. Зараз не всі діти й знають, хто такі піонери. Проте всі знають, хто такі принцеси, а також - що телебачення захопила якась нечиста сила. І от незвичайна принцеса, якій набридли бали й прийоми, вирушає на подвиги...

Коментарі