Мужність партизанська

Щорічно 22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави. Своїми подвигами прославили нашу Вітчизну різні покоління українського народу. На своїх плечах винесли вони тягар найстрашнішої війни ХХ століття - Другої світової. Велику Вітчизняну війну називають всенародною. Безумовним підтвердженням такого визначення є широкий розмах партизанського руху та героїзм патріотів-підпільників, які зробили свій неоціненний внесок до перемоги над фашизмом.


Напередодні Дня партизанської слави 21 вересня бібліотекою проведено тематичний вечір "Мужність партизанська". Під час заходу торкнулись таких тем, як "Зародження руху опору", "Партизани-підпільники Вінниччини", "Подвиги підпільно-партизанського руху в роки Другої світової війни». Також пролунали партизанські воєнні пісні та вірші, та перегляд фрагментів хроніко-документальних кінострічок.

Нехай День партизанської слави передається з покоління в покоління і надалі, та зберігає у наших серцях такі поняття як Батьківщина, честь, обов'язок і пам'ять про тих, хто кував цю перемогу і загинув у цій страшній війні.

Коментарі