Чарівні звуки, рідне слово - моя сердечна українська мова

З нагоди святкування Міжнародного дня рідної мови, яке відзначають 21 лютого бібліотека запросила своїх користувачів, учнів 3 та 4 класу до читальної зали книгозбірні на літературно-музичну композицію "Чарівні звуки, рідне слово - моя сердечна українська мова". Мова – це той інструмент , який єднає націю, народність, народ до єдиного цілого. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати. Зараз це свято крокує по всій планеті, і кожен громадянин будь-якої країни ще більше відчуває свою приналежність до свого народу, народності та нації.



Говорячи сьогодні про рідну українську мову, не можна не згадати про полум'яних синів українського народу, які зберегли її і донесли до нас. Серед цих людей відомі нам Григорій Сковорода, Квітка-Основ'яненко, Леонід Глібов, Іван Котляревський, Михайло Коцюбинський, Іван Франко, Леся Українка та найбільшого розквіту наша мова досягла у творчості українського поета та художника Т. Г. Шевченка - великого Кобзаря.

Багато гарних слів під час заходу було почуто про нашу рідну українську мову, яка звучала у віршах, прислів’ях, приказках, гуморесках та у мелодіях пісень. Для читачів бібліотеки експонувалась книжкова виставка "Як річка з роду і до роду, так мова з’єднує народ". Книжкові видання, представлені на виставці дали змогу читачам поглянути на історію свого народу, збагнути роль рідної мови в утвердженні української державності.

Багато цікавого про українську мову юні користувачі дізналися з відео презентації "Мова - скарб народу". Під час заходу бібліотекар закликала користувачів шанувати і любити рідну мову, піклуватися про неї, захищати, розкривати для себе її велич й могутню силу.

Коментарі