Крізь призму знакових подій України за 25 років

1 грудня 2016 року Україна святкує чверть століття, як народ України вільним волевиявленням підтвердив Акт проголошення незалежності України. Документ про проголошення державного суверенітету України був прийнятий Верховною Радою УPCP 16 липня 1990 року. Всеукраїнський референдум 1991 року щодо проголошення незалежності України відбувся 1 грудня 1991 року. У референдумі взяли участь 31 891 742 особи - 84,18% населення України. З них 28 804 071 особа (90,32%) проголосувала «За». Акт проголошення незалежності України був ухвалений позачерговою сесією Верховної Ради УРСР 24 серпня 1991 року, яким проголошено незалежність України та створення самостійної української держави - України.


Для України роки незалежності були непрості, це буремні роки, які насичені різноманітними подіями. Найважливіші серед них - два народні повстання на Майдані - у 2004 і 2014 роках. Вони засвідчили народження і становлення української політичної нації. Останні роки в Україні позначені особливим драматизмом, зумовленим кривавою боротьбою за справжню Незалежність, яка триває по сьогодні. Українці показали і показують світові подиву гідний героїзм і самопожертву.

"Крізь призму знакових подій України за 25 років" під такою назвою, з нагоди 25-річчя рідної України, до уваги користувачів бібліотеки проведено інформаційну годину, на якій представлено добірку успішних досягнень українців за роки незалежності з переглядом презентації.

Ми впевнено дивимось у майбутнє, і щиро віримо, що воно у нас є. Маючи усі можливості для процвітання підростаючого покоління наша нація наполегливою працею та спільною боротьбою за вільну і щасливу країну завжди йтиме тільки вперед. Ми з гордістю піднімаємо жовто-синій прапор, зі сльозами на очах виконуємо національний Гімн, і пишаємось що ми - українці!

Коментарі