Леді досконалість, або Памела Треверс і її Мері Поппінс


Ніколи не пізно щось змінити в своєму житті, і про це найкраще знає героїня казки Памели Треверс "Мері Поппінс" - найзнаменитіша няня в світі. З нагоди 120-річчя від дня народження англійській письменниці Памелі Треверс та героїні її казкових повістей - Мері Поппінс, яка вже 85 років вчить читачів мріяти, фантазувати, вірити в казку, робити похмурий день яскравішим, а із звичайних речей у звичайних умовах створювати захоплюючі пригоди, відбулася презентація книг "Мері Поппінс" та "Мері Поппінс повертається".

Памела Треверс - англійська письменниця, в основному відома як автор серії дитячих книг про Мері Поппінс. Саме Памела Треверс створила образ "ідеальної няньки". Мері Поппінс молода жінка непримітної зовнішності, її відрізняє акуратність і прекрасні манери, все майно героїні складається з парасольки і великої сумки. Вона вміє створювати пригоди з нічого: із самих звичайних предметів і при самих звичайних умовах. Мері Поппінс – не розповідає, що, як і чому, а вводить тебе за руку в простір чарівництва.

Вона, власне, не творить чудеса. Вона як би знаходить їх у реальності, робить їх видимими для оточуючих. Своїх вихованців Мері Поппінс навчила двом найголовнішим у житті речам: вміння бачити казкове в звичайних речах та не боятися будь-яких змін. Ця книга - безцінне нагадування кожній людині, що ми самі творимо свою реальність, самі створюємо чудеса - або не творимо, в залежності від власного вибору.

Коментарі