Звитяжець гуманізму і краси


Ти з нами будеш вічно жити,
Як сяйво сонця, як вечірній спів,
Ти так любив землі своєї квіти,
І так, як квіти, ти людей любив.
(В. Сосюра)
17 вересня 2019 року Вінниччина та вся культурна громадськість України відзначила 155-ти річний ювілей нашого земляка, класика української літератури, неперевершеного майстра художнього слова Михайла Коцюбинського. До ювілею письменника в бібліотеці відбувся літературний вечір, на який було запрошено учнів Деснянської школи. Бібліотекар розповіла юним читачам про життєвий шлях і творчість Великого Сонцелюба, як називали Михайла Коцюбинського за любов до життя, природи і людей. Діти читали вірші та зачитували уривки з творів визначного корифея української літератури.

До уваги користувачів була представлена книжкова виставка „Симфонія слів та кольорів Михайла Коцюбинського”, в своїх творах він показав силу й енергію простих трударів, їх нездоланну стійкість у боротьбі за нове справедливе життя, відобразив соціальні і національні прагнення українського народу.

Творчість М.Коцюбинського належить до тих особливих сторінок нашої культури, які ніколи не припадуть пилом забуття. Мине ще не одне століття, а до його творчості повертатимуться, як до глибокої криниці краси і людяності, життя і мрії, казки і дійсності, які вмів гармонійно поєднати високий талант художника і громадянина.

На згадку про ювілей письменника земляка, школярам бібліотекар підготувала дайджест, присвячений життю і творчості М. Коцюбинського.



Коментарі