Мова у серці народу


9 листопада - Україна відзначає день української писемності та мови. Це свято вшановує вся наша держава. Мова - це справжній океан. Багато різних мов є на світі. За підрахунками вчених, їх близько трьох тисяч, але для кожної людини є своя, рідна мова. Саме тій мові, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо. Адже, однією із найчисленніших мов слов'янського походження є саме українська мова, мова України, українського народу, наша рідна мова!

Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Щоб вшанувати нашу рідну мову бібліотекар запросила своїх читачів на мовознавчий калейдоскоп. За допомогою відео презентації «Мандрівка у країну писемності» діти дізналися про історію писемності, дізналися цікаві факти про мову, почули щирі слова любові і вдячності до неї.

Юні мовознавці із задоволенням взяли участь у конкурсах «Відповіді в словах» та «Хвилинка», у грі «Крученики» змагалися на краще читання скоромовок, відповіли на питання мовної вікторини «Країна мовник цікавинок». На завершення заходу читачі познайомилися з матеріалами книжкової виставки «Мова – скарбниця духовності народу».


Коментарі