"Тореадор" української літератури


Сьогодні виповнюється 90 років від дня народження відомого українського дитячого письменника Всеволода Нестайка, якого вважають основоположником українського дитячого детективу. Його твори перекладено двадцятьма мовами світу – від англійської до бенгалі. За ними знято кілька фільмів. Стрічка "Тореадори з Васюківки" отримала Гран-прі кінофестивалю в Мюнхені (1968 рік).
Всеволод Нестайко - автор, чиї твори для дітей увійшли до золотого фонду дитячої літератури. За 55 років літературної діяльності письменник подарував світові більше 30 повістей, романів і збірок оповідань, багато творів автора увійшли до золотого фонду дитячої літератури України.

З нагоди 90 річного ювілея письменника в бібліотеці відбулася гра-подорож "Стежками пригод Всеволода Нестайка", під час якої діти разом з бібліотекарем мандрували дивовижною країною Сонячних Зайчиків та познайомилися з її мешканцями, які завжди перемагають морок, так само, як і добро завжди перемагає зло. Також проводились цікаві вікторини та конкурси за творами письменника. Невід’ємною частиною заходу став перегляд літератури біля розгорнутої книжкової виставки "Країна дитинства Всеволода Нестайка", на якому були представлені книги різних видавництв і різних років видання, що є у фонді бібліотеки.

Коментарі