Надихаюча книга Елізабет Гілберт "Їсти, молитися, кохати"



Продовжуючи проект "Читай! Дивись! Порівнюй!" пропоную вам ознайомитися з американською письменницею та журналісткою Елізабет Ґілберт та її романом "Їсти, молитися кохати". Саме ця книга стала знаковою подією в творчості письменниці. По-перше даний роман є автобіографічним, а по-друге він приніс своїй авторці всесвітню славу. Книжка Елізабет Ґілберт "Їсти, молитися, кохати" довгий час залишалося в топах, про неї багато говорили, більше того за нею був знятий художній фільм з Джулією Робертс в головній ролі. Як часто буває в таких випадках читачі поділилися на два табори: одні стверджували, що це розрекламований продукт масової культури і не більше, а по інший бік були фанати, які висловлювали щире захоплення творчістю Елізабет Ґілберт.
Головна героїня роману – Ліз, вирішує втікати від свого ситого та абсолютно позбавленого сенсу світу, і це втеча через мандрівку своєї мрії. Її перестає влаштовувати спокійне сімейне життя. Вона доволі успішна людина, до своїх 30 років, має цікаву і гарно оплачувану роботу, а головне будує сім'ю з коханим чоловіком. Однак таке життя швидко втрачає сенс, бо за всіма зовнішніми атрибутами успішності та щастя ховається пустота. Елізабет Ґілберт вирушає на цілий рік, по черзі, до Італії, Індії та Індонезії. Італія цілком придатна країна, щоб відпочити за найсмачнішою в світі кухнею, Індія хороший варіант – збагатитися духовно, Індонезія – місце, де можна знайти гармонію. 

З такою книжкою легко відпочивати та мріяти, розповідь є надзвичайно цікавою та допомагає переосмислити власне життя. А від себе додам, що не потрібно їхати для того щоб смачно поїсти до Італії, не варто шукати духовності в Індії, а кохання в Індонезії. Все є поруч, все є у вашому місті. Хоча подорожі – це круто. Отож читайте книгу, дивіться фільм та насолоджуйтесь!

Коментарі