Майстер літературного реалізму


Щороку на великі і телевізійні екрани виходять безліч фільмів, в тому числі екранізацій художніх творів. Серед них особливе місце займає класика. Останнім часом робити кіноадаптації класичних романів - популярна тема, і дивного в цьому нічого немає: твори відомих письменників краще будь-якого сучасного сценарію, і мало хто вміє так описувати почуття і пороки людей, ніж письменники минулих століть.
Пропоную вашій увазі знайомство з класиком англійської літератури Томасом Гарді та його романом «Вдалині від збожеволілого натовпу». Книга вийшла у світ у 1874 році, зробивши Харді відомим письменником.

У 2015 році за романом Т. Гарді (реж. Т. Вінтерберг, США, Великобританія) знятий фільм з відомими акторами кіно: Кері Малліган, Маттіас Шонартс, Тому Старрідж, Майкл Шин та Джуно Темпл. Екранізація книги всіма можливими способами підкреслює феміністську тему, що стоїть сьогодні на порядку денному.

У вікторіанської Англії сильна і незалежна господиня ферми Батшеба Евердін приймає знаки уваги від трьох дуже різних кавалерів: заводчика овець Габріеля Оука, відчайдушного військового сержанта Френка Троя і процвітаючого респектабельного холостяка Вільяма Болдвуда, кожен з яких мріє заволодіти її сердцем. 


Сьогодні фільми необхідні для того, щоб знову повернути романи до кола обговорення та викликати нову хвилю інтересу до книги. Отож, як завжди, читаємо, дивимося, порівнюємо!

Коментарі