Володар світу пригод


«Двадцять тисяч льє під водою» – науково-фантастичний пригодницький роман знаменитої трилогії великого французького фантаста Жуля Верна, якому в цьому році виповнюється 150 років з часу його написання. Це роман про кругосвітнє плавання Капітана Немо і пасажирів підводного човна "Наутілус". Неймовірна і хвилююча історія пригод у підводному світі повна захоплюючих подій.
Жюль Верн захоплює сюжетом, несподіваними, часом небезпечними пригодами, невідомим світом морських глибин і зачаровує особою таємничого і загадкового капітана Немо. Письменник яскраво змальовує розмаїття підводного світу. Він мріє про апарат, у якому люди зможуть занурюватися у морські глибини. В центрі розповіді - сповнена небезпек і пригод вражаюча навколосвітня подорож капітана Немо та його друзів на підводному човні «Наутілус» просторами Світового океану.


Історія розповідає як в другій половині 19-го століття в морях і океанах на очі мореплавцям став натрапляти незвичайний об’єкт – веретеноподібний предмет, що світиться, перевершує швидкістю і має розміри кита. Газети, а за ними і учені всього світу зацікавилися “морським чудовиськом“. Капітан і екіпаж човна виявилися зовсім не чудовиськами, і герої пережили безліч небезпечних і дивовижних пригод, вчинивши кругосвітню подорож в 20 тисяч льє під водою. Занурившись в океанські глибини на фантастичній науковій лабораторії він досліджує підводний світ.


Майже все описане геніальним письменником, вже стало реальністю, чимало вчених і винахідників обрало свою професію, начитавшись у дитинстві Жуля Верна, але бажання стати розумним і сміливим, як герої Жуля Верна залишилося на все життя. 


Однією з найвідоміших екранізацій роману Жуля Верна «20 000 льє під водою» став фільм «Капітан Немо», створений на одеській кіностудії в 1975—1976 роках. Дія в ньому, як і в романі, починається з звістки про таємничий об'єкт, який господарює в морській безодні, завдаючи масу незручностей морським мандрівникам. Щоб розставити всі крапки над "i" і визначити ступінь загрози, збирається експедиція під керівництвом відважного професора Артанакса. 


Роман «20 000 льє під водою» входить до світового бестселера пригодницької літератури, пропоную прочитати відомий роман класика французської літератури Жуля Верна про відважного Капітана Немо та його пригоди на підводному кораблі «Наутілус». Творами автора, безсумнівно, захоплюватимуться ще багато поколінь.

Коментарі