Казковий світ дитинства


Знову до нас завітало чарівне літо, не зважаючи на те, що в цьому році воно зустріло нас не дуже теплою та лагідною погодою, та трохи незвичною для усіх нас ситуацією, тому що в Україні діють карантинні умови, та це зовсім не означає що наші дітки залишаться без розваг, ігор, та спілкування з книгою.
Вже в котрий рік поспіль у Вінниці стартує загальноміський інтерактивно-творчий проект «Мистецькі вихідні», де щосуботи збирається галаслива юрба дітей на майданчику перед бібліотекою, і кожен з учасників знає, що буде щось цікаве та незвичне. В цьому році ці заходи будуть відбуватися у дещо іншому режимі, а саме «Мистецькі вихідні on-line», які будуть не менш цікаві ніж за попередні роки. Кожен бажаючий користувач бібліотеки зможе долучитися до нього через Всесвітню мережу інтернет, приєднавшись до спільної групи у вайбері. Отож бібліотека запрошує всіх своїх читачів до літніх мистецьких вихідних on-line.

Перша субота червня присвячена Міжнародному Дню казок. Чи є на світі людина, яка хоча б раз у житті не мандрувала дивовижною країною казки? Напевно, ні. У дитинстві всі мріють познайомитися з добрими феями, гномами або чарівником, хто не мріяв мандрувати казковими країнами, воювати з драконами, визволяти принцес та знаходити друзів серед лісових мешканців. Кожен хоче мати чарівну паличку, мати богатирську силу або казкову вроду. У казки ми вчимося, як на світі жити, тому що казка – це глибокий колодязь мудрості, який неможливо вичерпати, він завжди сповнений розуму та доброти. Казки приваблюють всіх своєю чарівністю та незвичайністю. Казка – це чарівна країна, де добро завжди перемагає зло.

Усім дітям подобаються творчі заняття в гуртках, які діють при бібліотеках, до дня казок я вам пропоную виготовити разом зі мною яскраву та веселу гусеничку.


Для роботи вам буде потрібно:
  • двосторонній папір жовтого, зеленого або малинового кольору - за вибором,
  • ножиці,
  • клей,
  • олівець,
  • лінійка,
  • кольорові фломастери.
Готуємо смужки двостороннього паперу для гусениці розміром: 10 на 3 см (по 12 смужок) і 30 на 3см ( 1 смужку).


Вирізаємо з паперу деталі композиції.


Загорніть кожну смужку в кільце і склейте кінчики.



Склеюємо всі деталі композиції до довгої полоски чередуючи кольори.


Тепер намалюємо і виріжемо голівку гусениці. Очі та усмішку можна намалювати фломастерами або ж приклеїти об'ємні з рухомими зіницями.

На останній фрагмент довшої деталі приклеюємо голову гусениці.


Гусениця з паперу кільцями майже готова, приклейте їй дві тонкі, закручені на кінчиках смужки на голову, щоб відобразити вусики.

От наша гусеничка і готова, тож бажаю усім приємного творчого дозвілля разом з бібліотекою!

Коментарі