Найоригінальніші книгарні світу


Якщо комусь здається, що ера друкованих книг відходить і майбутнє - за електронними книгами, то ці люди дуже помиляються. Адже якщо подивитися на ці книгарні, стає зрозуміло, що книжкова крамниця - не просто стелажі з книгами, це особлива атмосфера інтелігентності та душевного спокою. Пропоную відвідати хоча б один з книжкових магазинів з даного переліку і ви переконаєтеся що виходити звідти ви точно не захочете. 

El Ateneo Grand Splendid - один з найвідоміших книжкових магазинів планети, розташований в столиці Аргентини Буенос-Айресі на проспекті Санта-Фе. Будівля була спроектована як приміщення для театру архітектором Перо-і-Торресом Арменгоей і відкрита в травні 1919 року. В кінці 1920-х років театр був перепрофільований у кінотеатр, а в 2000 році після реконструкції тут був обладнаний магазин книготорговельної мережі Ateneo. Читачі можуть погортати книги у театральних ложах та випити гарячого чаю в кафе прямо за сценою.


Цей неймовірний книжковий магазин знаходиться у приміщенні колишньої Домініканської церкви у Нідерландах, що не виконує свою релігійну функцію ще з 1794 року. Суміш готичної архітектури та сучасного дизайну робить цю книгарню однією з найгарніших у світі. 


Одна з найстарших книгарень Португалії, має неоготичний екстер'єр та сходи, які заінтригують будь-якого читача. На верхньому поверсі відвідувачі можуть знайти їжу і вино, увесь інший простір займають книги португальською, англійською та французькою мовами.


Одна з найексцентричніших книгарень Північної Кароліни, адже тут представлено понад 22 тисячі книг та… першокласний бар шампанського. Тут нікого не здивують люди, які блукають поміж стелажів з бокалом, горнятком чаю або навіть домашніми улюбленцями, або просто занурюються у читання, сидячи у зручних кріслах чи навіть лежачи на диванах. 


Fang Suo Commune - магазин для любителів літератури в Ченду, провінція Сичуань, загальною площею 4 тис. кв. м, знаходиться під землею. В інтер'єрі сховища знань, як називають магазин його власники, переважають бетон, мідь і залізо, за допомогою яких дизайнерам вдалося створити драматичну атмосферу.


Сучасний книжковий магазин Saraiva в Ріо-де-Жанейро, розташований на чотирьох поверхах у будинку великого торгового центру, об'єднує в собі бібліотеку, місце для відпочинку і бутик. Архітектори студії Studio Arthur Casas створили простий і доброзичливий інтер'єр, використавши в якості основного матеріалу деревину бразильського горіха і ексклюзивну керамічну плитку для підлоги, виготовлену за індивідуальним замовленням.


Оригінальний інтер'єр книгарні Cook & Brook в Брюсселі створювало архітектурне бюро Delacroix & Friant. Магазин ділиться на дев'ять зон, кожна з яких наділена унікальним стилем. Книги тут можна зустріти скрізь: на полицях, журнальних столиках, в комодах і навіть на стелі.


Книжковий магазин The Last Bookstore розташувався в старій будівлі банку в Лос-Анджелесі. Головною прикрасою і родзинкою інтер'єру магазину є самі книги, композиції з яких перетворюються на арки, фрески і тунелі. На першому поверсі розташувалися зони для відпочинку, де покупці можуть розслабитися і погортати вподобану книгу.


Інтер'єр книгарні Daikanyama T-Site був розроблений фахівцями архітектурної фірми Klein Dytham Architecture. Він розташований в будівлі торгового комплексу на зразок кампусу, спроектованого для японської фірми-гіганта Tsutaya, що спеціалізується на продажі книг, відео і аудіоматеріалів. Інтер'єр книгарні вдало доповнений світловою грою, створеною за допомогою ламп і підсвічування.


Книжковий бутик видавництва Assouline розташований в неокласичному будинку в центрі Лондона, спроектованому ще в 1922 році найбільшим представником британської архітектури сером Едвіном Лаченсом. Завдяки своєму затишному інтер'єру магазин більше нагадує бібліотеку приватних особняків. Крім того, в книжковому магазині можна знайти гастрономічний бар, де подають такі вишукані страви, як фуа-гра та іспанський хамон.

Коментарі