Шахова корона своїми руками


«Шах мат!» — цей грізний вислів перською мовою, що означає дослівно «правитель помер», став назвою гри, яка підкорила весь світ, і стала для своїх численних шанувальників справжнісіньким еталоном гнучкості та гостроти розуму, вміння мислити швидко й стратегічно.
Гра шахів зародилася в Індії, стала захопленням для багатьох поколінь, яке переросло згодом у справжнісінький спорт. Причому спорт світового масштабу. Недарма вже багато років змагання з шахів включені в офіційну програму Олімпійських ігор.
З 1966 року в усьому світі 20 липня відзначається як Міжнародний день шахів. Це справжнє свято як для любителів цієї гри, так і для професійних шахістів — майстрів цього спорту. В Україні 20 липня визнано Днем шахів відносно недавно — з 2011 року. З цього часу наша країна також вшановує стратегів усіх рівнів, які присвятили себе цій грі, що захоплює й розвиває мислення.

В рамках Мистецьких вихідних on-line, які присвячені шахам, пропоную вам разом зі мною виконати покроковий майстер-клас шахової корони, яка стане справжньою прикрасою до костюма шахової королеви.



Для виготовлення шахової корони нам потрібно:
  • 2 аркуша цупкого паперу темного кольору. 
  • Лінійка, олівець, ножиці та клей. 


З поданого шаблону вирізаємо нашу основну деталь для шахової корони



Даний шаблон ми прикладаємо до паперу і обводимо його олівцем.
З одного аркуша паперу має вийти дві заготовки.



Таких заготовок ми вирізаємо 4 штуки.


Для основи корони нам потрібно вирізати 2 полоски паперу розміром 1.5 см.


Змащуюмо клеєм нижню частину заготовки корони і приклєюємо на вирізану нами полоску, і так усі частини по черзі. 


І на завершення ми згинаємо по колу нашу корону і склеюємо її.



Бажаю усім приємного творчого дозвілля разом з бібліотекою!
А ще пропоную вам ознайомитися з книгами, в яких автори розповідають нам історії повязані з шахами. Вперше шахова королева стала персонажем казки завдяки Льюїсу Керроллу, який вибрав її як суворої наставниці й екзаменатора для своєї Аліси. З тих пір і дорослі дівчата і дівчатка із задоволенням вибирають образ цього персонажа для появи на новорічних карнавалах.






Коментарі