Чотирилапі друзі людини


Хвостаті, кудлаті та чотирилапі  – найвідданіші друзі людини. Собака – це символ чесності, вірності, доброти та справедливості. Життя чотирилапих, наповнені безмежною любов‘ю до людини та пошуком власного призначення. Книжки про собак –  завжди про вірність, дружбу та підтримку. Адже ці пухнастики можуть навчити нас безкорисливої любові та відданості. 

Пропоную вам ознайомитися з книгами, що дозволять краще пізнати життя домашніх улюбленців і стануть беззаперечним аргументом їх любові та безкорисливості.


«Лессі повертається додому» Ерік Найт

Всі жителі селища Грінол-Брідж знають та люблять собаку породи колі, яку хлопчик Джо Карраклоу назвав Лессі. Вона була дуже красивою, доглянутою та елегантною (наскільки такою може бути собака), проте найвідомішою серед всіх тутешніх псів Лессі стала з іншої причини: вона щодня сумлінно чатувала коло шкільної клітки, чекаючи закінчення уроків у Джо. По ній можна було звіряти годинник, адже завжди виходила вчасно і ніколи не спізнювалася. Так тривало роками, незалежно від пори року чи погоди за вікном. Лессі стала улюбленицею усіх мешканців.

Одного дня Лессі не прийшла зустрічати Джо… Ні, вона не спізнилася – на таке здатні лише люди, і не могла вона втікти або податися до іншої сім’ї. Ніколи Лессі не бігала автострадами, тож в аварію не потрапила б. Сталося найгірше з усіх варіантів – батьки Джо її продали. Та чи все у світі можна купити та продати за гроші?  Ця зворушлива історія про те, як здолавши численні перешкоди, пройшовши через біль, поранення та людську зраду, Лессі повертається.

             Стронг, Джеремі. Нові пригоди Ракети на чотирьох лапах

В окремій “номінації” – найвеселіша, найсмішніша книга про собак. Звичайно ж, це – «Ракета на чотирьох лапах» відомого дитячого британського письменника Джеремі Стронґа.  А правда ви вже скучили за невгамовною Ракетою на чотирьох лапах? Тож зустрічайте: ось вона, Стрілка, і ось троє її кумедних цуценяток, з якими нерозлучні друзі Тревор та Тіна збираються зустрічати найкраще у світі свято – Різдво. І ще вони мають намір допомогти відомому спортсменові бігати швидше та перемогти на Тваринячих іграх поганця Чарлі Смага і трьох його ельзаських вівчарок. Чи пощастить їм? Розгортайте книжку і читайте хутчіш.




                       

                        «101 далматинець» Доді Сміт

З назви одразу зрозуміло, що ця книга – про далматинців. Жили собі на світі від щасливі сімейні пари: пан Любенький та пані Любенька, Понго та Леді Понго. Як і більшість людей, пан та пані Любенькі були впевнені, що вони є власниками собак, а двоє далматинців дозволяли їм так думати, хоч потай і підсміювалися з цього. Одного прекрасного дня Леді Понго народила щенят і здавалося, що щастя цього дружнього сімейства не має меж.

Проте чуже щастя завжди комусь «муляє очі». У цій історії роль лиходійки виконує Лютелла де Явол, яка викрадає всіх щенят після того, які пан і пані Любенькі відмовилися їх продати. Карколомні пригоди, випробування, смішні ситуації та щасливий фінал, адже добро завжди перемагає зло.


                                      

                                             «Лілі та восьминіг» Стівен Роулі

Головні герої роману, написаного у жанрі магічного реалізму – Тед, якому 42 роки (а по-собачому - 294) та такса Лілі, якій 12 людських років (а це - 84 собачих). Разом вони роблять геть усе: грають в настільні ігри, переглядають фільми та дискутують, хто з акторів талановитіший, гуляють у парку та ходять за покупками, їдять піцу та обговорюють Тедів сеанс у психотерапевта. Цьому дивному тандему уже 12 років. Лілі не зрадить, не засудить і не почне критикувати Теда, а ще вона завжди знає, коли особливо потрібна: в такі моменти Лілі кидає все і просто сидить поряд.

Одного дня Тед помічає восьминога на голові Лілі. Чоловік наляканий та розгублений, такса теж. Лілі серйозно хвора. Чи означає це, що зовсім скоро вона помре? Тед не може думати про щось, окрім восьминога, та про те, як його позбутися і не втратити при цьому Лілі. Та чи можливо це?

                                      "Щоденник фокса Міккі" Саша Чорний



"Щоденник фокса Міккі" - одна з кращих дитячих книг чудового російського поета, прозаїка і журналіста Саші Чорного (1880–1932). Перед читачем відкривається світ дітей та дорослих, побачений очима песика-фокстер'єра - непосидючого, лукавого, наділеного почуттям гумору і, на додачу, він вміє читати, писати і навіть... складати вірші.
І який же цей світ, виявляється, дивний і незвичний! 







                           "Білий Бім Чорне вухо" Троєпольський Гаврило

Це історія про неймовірно відданого пса, який потрапив в біду. Бім, з народження наділений білим забарвленням, що не відповідає стандарту породи, живе зі своїм господарем, одиноким Іваном Івановичем. Господар, колишній журналіст, учасник Великої Вітчизняної війни, а нині мисливець, любить свою собаку і регулярно вивозить її на полювання в ліс. Несподівано у господаря дав про себе знати осколок в серце і його відвозять на операцію в Москву, а собака доручається сусідці. Через недогляд Бім вискакує з квартири в пошуках Івана Івановича і виявляється на вулиці. Подорожуючи без нагляду, Бім зустрічає безліч людей - добрих і злих, старих і молодих.







                                                
                          
                          "Розумна собачка Соня" Усачов Андрій 


"Розумна собачка Соня" - відома книжка Андрія Усачова про неймовірні пригоди королівської дворняжки - собачки Соні. У цій книзі - про те, як поводяться чемні собачки, чому гірчицю не їдять ложками, а токож про те, як це - бути королівською собачкою. Розумна й допитлива собачка Соня повсякчас потрапляє в різні дивовижні й кумедні ситуації. Та з кожної ситуації кмітлива Соня робить висновки на майбутнє. Книжка порадує і батьків, і дітей цікавими сюжетами, яскравими малюнками та тонким гумором.









                                                 "Білий пудель"Олександр Купрін 


Олександр Купрін у оповіданні "Білий пудель" розповідає про собаку Арто, якого на забаганку вередливого панича хотіли відібрати у бродячої циркової трупи, що заробляє собі на життя, даючи вистави у панських маєтках Криму. "Людина прийшла у світ для безмірної волі творчості і щастя" - ці слова видатного російського письменника О. І. Купріна (1870 - 1938) можна було б взяти епіграфом до усієї його творчості. Великий життелюб, він вірив, що життя стане кращим, і мріяв, що прийде час, коли всі люди будуть щасливими.









Коментарі