Лабораторія фантастики Джорджа Мартіна

Як приємно, коли бібліотека поповнюється новими виданнями сучасних книг. До уваги користувачів представлено виставку всесвітньо відомого автора Джорджа Мартіна та його книги із серії «Пісня льоду й полум'я». Джордж Мартін - сучасний американський письменник-фантаст, сценарист, продюсер і редактор, лауреат багатьох літературних премій. У 1970 – 1980 - і  роки здобув популярність завдяки розповідей і повістей в жанрі наукової фантастики, літератури жахів і фентезі. Найбільшу славу йому приніс цикл романів в жанрі фентезі «Пісня льоду й полум'я», який вийшов починаючи з 1996 року.

У 2011 році на екрани вийшла довгоочікувана екранізація в вигляді популярного телесеріалу «Гра престолів», улюбленого мільйонам читачів у всьому світі циклу романів «Пісня льоду і полум'я».

З тих пір, як перша книга з цього циклу була видана, її автору надходили численні пропозиції на покупку прав екранізації, на які той відповідав відмовою, аргументуючи тим, що кінорежисерам навряд чи вдасться точно передати загальну атмосферу твору, відтворити його унікальний світ. Лише одному з кабельних каналів НВО в 2007 році вдалося придбати права на екранізацію знаменитого твору.

Серіал «Гра престолів», заснований на захоплюючій історії боротьби за владу правителів кількох держав континенту Вестерос. Фільм знімався в популярному жанрі фентезі, в цьому і полягає його унікальність. Вся сюжетна лінія будується на непростих взаєминах між людьми, спраглими до влади і грошей.


Дія «Ігри престолів» відбувається у вигаданому світі, що нагадує середньовічну Європу. У серіалі одночасно діє безліч персонажів і розвивається кілька сюжетних ліній. Основних сюжетних арок три: перша присвячена боротьбі кількох впливових будинків за Залізний Трон Семи Королівств або за незалежність від нього; друга - нащадку скинутої династії правителів, принцесі-Вигнанка, яка планує повернути престол; третя - древньому братству, охороняє держава від загроз з півночі.

Над написанням сценарію до серіалу працював Джордж Мартін особисто. Він наповнив його безліччю неординарних героїв, кожен з яких, проживаючи свою власну долю, тісно пов'язаний з іншими. Передбачити поворот подій в кожному з епізодів неможливо, тому що фільм сповнений несподіванок. Для виконання ролей головних героїв, яких в цьому багатосерійному фільмі дуже багато, були запрошені найвідоміші актори, а самі зйомки проводилися в найбільш красивих і колоритних місцях Північної Ірландії, Мальти і Шотландії - саме в шотландському замку Дун і були зняті основні події фільму.

Отож, як завжди, читаємо, дивимося, порівнюємо!


Коментарі