Любій малечі про цікаві речі


Книги, прочитані в дитинстві, запам’ятовуються на все життя та впливають на подальший розвиток і світосприйняття дитини. Пропоную вам ознайомитися з новими надходженнями дитячої літератури, які надійшли до нашої бібліотеки, ці книги  допоможуть розширити кругозір, дадуть гарні знання про навколишній світ та принесуть багато задоволення. Нова література зацікавить широке коло читачів: і маленьких дослідників, і шукачів пригод. Тож запрошуємо ознайомитися з новинками та обрати книги на ваш смак.


  
Савка М. Родинна абетка. Вірші для дітей / М. Савка; іл. В. Штанко. – Київ : Видавництво Старого Лева, 2019. - 72 ст.

«Родинна абетка» — це дуже тепла й світла родинна книжка про все те близьке й знайоме, що оточує дитину від народження: мама й тато, бабусі й дідусі, рідний дім, рідна вулиця, школа і книгарня, улюблені іграшки, тварини й комашки, небо і зорі, Карпати… Вона про Україну, що виростає з дитинства, і про щастя просто бути.




Коппенс Ю. Коли друзі поруч : вид. для читання дорослими дітям / Ю. Коппенс, Е. Лінденхайзен ; пер. С. А. Орлової. - Харків : Vivat, 2017. – 102 с.

Добре, коли друзі поруч! Адже вони завжди підтримують у важку хвилину. І їм не важливо, якої довжини твоя шия, чи носиш ти окуляри та чи боїшся кататися на гойдалці. Вони приймають тебе таким, який ти є, а ще можуть почастувати тортом.




 
Стус Т. Моя Ба / Т. Стус : мал. Надьожної. - Харків : Ранок, 2018. - 30c.

У кожної людини в серці є особливий будиночок пам’яті, де живе її рід. На порозі цього «дому» й Ба. Літня бабуся вже зовсім погано рухається, важко говорить, але це не заважає їй та її близьким бути люблячими, терпимими, радісними, цінувати кожну спільну мить, приймаючи одне одного такими, як вони є.




   
Малкович І. Велике місто, маленький зайчик, або Мед для мами : казкова повість для дошкільнят / І. Малкович, С. Усс ; іл. С. Усс. – К.: А-ба-ба-га-ла-ма-га, 2018. – 34 с.

Мама маленького Зайчика застудилася, і він вирішив піти купити для неї меду, адже чай з медом — найкращі ліки на горло. Але місто велике, а Зайчик — дуже маленький, і він заблукав... Діти вчаться турботі про ближнього, а паралельно дізнаються, що не можна самим йти далеко від будинку, що потрібно обов'язково знати свою адресу. Зворушлива історія зі зворушливими ілюстраціями і щасливим закінченням... У надзвичайно живописних ілюстраціях Софії Ус.

 

Шкляр В. Песик Гав, соловейко, джміль і два жолуді : оповідання / В. Шкляр ; худож. К. Лавро ; пер. І. Головачова. - Львів : Апріорі, 2019. - 45 c.

Дитячий світ – то суцільні дива та неймовірні пригоди. І якими ж яскравими вони постають в оповідках автора знаменитого «Чорного Ворона» під пензлем одного з найкращих європейських ілюстраторів. Паралельний текст англійською стане унікальною допомогою для розумненьких хлопчаків і дівчаток, охочих змалечку вивчити іноземну мову.







 Лущевська О. Опікуни для жирафа / О. Лущевська ; іл. Є. Гайдамака. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. – 27 с.

У день народження Оля загадує бажання: «Хочу цілий тиждень ходити в зоопарк!». І ось дівчинка йде туди з братом і татом. У зоопарку вони дізнаються, що можна стати опікунами для тварин. І разом вирішують опікуватися жирафом Джуто. Оля хоче, щоб усі звірі в зоопарку були доглянутими і любленими. І в неї з’являється ще одна мрія. Але яка?

У цій книжці міцно переплітаються щира дитяча любов і глибоке розуміння взаємозалежності між природою та людиною.





  Номан-Віллемін К. Великий злий вовк, який хотів, щоб його любили : пер. з фр. / К Номан-Віллемін ; іл. А. Массон. - Харків : Ранок : Каскад, 2017. - 26 c.

Одного вечора авторка почула, як хтось тричі гучно постукав у її двері. БУМ! БУМ! БУМ! Це був великий злий вовк. "Я лише хочу щоб... мене любили!" - сказав він. Цікава історія з несподіваним фіналом.





 Винничук Ю. Казки веселі і сумні : для читання дорослими дітям / Ю. Винничук ; іл. І. Борисової ; худож.-оформ. В. М. Карасик. - Харків : Бібколектор, 2017. - 22 c.

До книжки увійшли три казки відомого українського письменника Юрія Винничука – «Будиночок № 7», «Три жучки» та «Шлюбні оголошення Кротика», з яких маленькі читачі дізнаються про те, як у грозу заблукали семеро братів-слимаків, як маленький жучок врятував життя в'язню і як один кротик вирішив женитися і що із цього вийшло. А кумедні малюнки відомої української художниці Ірини Борисової, яка зараз мешкає у США, чудово доповнять цю веселу книжку.




Була О. Туконі мешканець лісу / О. Була ; іл. авт. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. - 35 c.

У лісі живуть туконі. Одні тримаються поряд зі своїми деревами, інші дбають про звірів або птахів. Хтось стежить за зміною пір року. Всі туконі дуже заклопотані, але це для них не робота.

Туконі Мандрівник відомий своїм рюкзаком-жолудем, його легко впізнати. Одного дня він зібрався навідати свого найкращого друга... Хто його найкращий друг і що означає бути мешканцем лісу? Саме про це – у новій книжкі-картинці Оксани Були.




Чуб Н. Подорож листочка. Казкотерапія / Н. Чуб. – Харків : Ранок, 2017. – 36 с.

Маленький листочок - це головний персонаж казки. Йому належить залишити рідний ліс і відправитися в подорож, назустріч новим відкриттям і пригодам. Малюкові, складно звикати до нової обстановки і він не любить зміни, обов'язково прочитайте цю книгу і обговоріть її. Разом дайте відповідь на питання і поміркуйте вголос. Казкотерапія допоможе дитині впоратися зі своїми хвилюваннями і страхами.



Бугара В. Велике серце / Віталій Бугара ; Ілюстратор Віталій Бугара. – Харків : Ранок, 2018. – 30 с.

Хлопчик за підказкою янгола шукає, хто зцілить його хворе серце. У цій дивовижній мандрівці він багато віддає, проте ще більше здобуває. Віталій Бугара написав і намалював зворушливу притчу для дітей — про силу духу, про безкорисливі шляхи любові та доброти.

Серія «Слухай серцем» допоможе дорослим і дітям спільно проговорювати та глибше розуміти важливі емоції й почуття.







Калапчук Т. Злючка-Колючка: виховання казкою / Т. Клапчук. – Харків : Навчальна література, 2018. – 24 с.

Ваша дитина не вміє гратися з іншими дітьми, забирає їх іграшки, не ділиться своїми. Прочитайте їй казку про Їжачка, який, зробивши добре діло, не тільки помирив білченят і зайченят, а й змінився сам та став гратися з усіма дружно.





 


Калапчук Т. Зайченя Заздрик: виховання казкою / Т. Клапчук. – Харків : Навчальна література, 2019. – 24 с.

Вас турбує, що ваш малюк завжди чимось незадоволений. Він хоче мати більше іграшок, заздрить іншим дітям, або своїм братикам чи сестричкам, йому здається, що в інших усе краще, ніж у нього. Тоді ця книжечка для вас. Познайомившись із зайченям Заздриком, ваш малюк, дізнавшись про його пригоди, обов`язково замислиться, що у нього найкращі іграшки, і він має все необхідне, а іншим не потрібно заздрити.





Щелчкова Т. Щеня на ім'я Не дам: виховання казкою / Т. Щелчкова. – Харків: Торсінг, 2018. – 24 с.

Серія книжок "Виховання казкою" презентує добрі, веселі, повчальні казки та оповідки, герої которих стануть справжніми друзями вашої дитини. Читаючи з малюком, ви разом зануритесь у чарівний світ, пройнятий дивовижним світлом добра і радості. Ці яскраві книжечки навчають турбуватися про близьких, бути чуйним й уважним, сприятимуть гармонійному розвиткові дитини.




Чуб Н. Хоробре кошеня : виховання казкою / Н. Чуб. - Харків : Навчальна література, 2018. – 24 с. 

Вам здається, ваша дитина занадто ляклива, вона боїться темряви, несподіванного шарудіння, не хоче залишатися на самоті тощо. Не хвилюйтеся, це можна виправити. З цим легко впорається казка про кошення, яке з полохливого малюка перетворилося на справжнього сміливця. Як це сталося ви дізнаєтесь з цієї книжки.

Коментарі