Грамотність – запорука успіху

«Шляхів до мовної досконалості безліч. Але всі вони починаються з любові до рідної мови, до майстерного бажання володіти нею і відчуття власної відповідальності за рідну мову»

 8 вересня відзначають Міжнародний день грамотності. Починаючи з 1966 року Юнеско відзначає День грамотності, намагаючись саме в такий спосіб привернути увагу суспільства до розповсюдження грамотності. Саме грамотність допомагає засвоїти найважливіші життєві навички. Грамотність є основою для здобуття нових знань вмінь. Бути грамотним дуже важливо для будь-якої людини. У всі часи грамотність вважалася найпершою чеснотою. Адже грамотність у найширшому значенні – це не лише вміння читати, писати, правильно говорити, зрозуміло висловлювати свої думки, а й спосіб сприйняття світу.

                            З чого починається грамотність?

  Грамотність починається з уміння читати. Читати треба завжди і всюди. Якщо ви читаєте 11 сторінок на день, то ви підтримуєте ті вміння, які вже маєте. Щоб покращити свої вміння, потрібно читати більше цієї норми. Грамотність – це ще й вміння писати. Щоб писати добре, треба вчитися вільно записувати свої думки. Саме тому й кажуть, що головні вміння які відрізняють людину від тварини – це вміння читати і писати!
   До Міжнародного дня грамотності бібліотекарем підготовлена виставка знайомство «Словники твої помічники», яка допоможе ознайомити користувачів бібліотеки зі словниками, як одним із видів довідкової літератури, та удосконалити навички пошукової роботи, зв’язного мовлення та виховуватиме любов і повагу до рідної мови.










Коментарі