За Україну, за долю, за честь і волю!


20 лютого 2021 року ми відзначаємо сьому річницю з дня трагічних, сповнених героїзму подій Революції Гідності, пік розстрілів Героїв Небесної Сотні. Цей день назавжди увійшов в історію України, як символ жертовності, патріотизму та героїзму і вкотре підтвердив тезу про те, що в найкритичніший та найважчий період нашої історії знайдуться герої, які своєю жертовністю дозволять будувати нам майбутнє.

Герої Небесної Сотні стали для всієї України не лише символом жертовності, героїзму та патріотизму, але і джерелом натхнення для наших героїчних воїнів, які гідно продовжують справу Героїв Небесної Сотні, захищають наше з вами право на вільне життя.
20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану. Саме в ці дні, сім років тому, під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого апогею. 

За всім цим не просто стояли люди на Майдані, за це заплачено дуже велику ціну – життя Героїв Небесної Сотні, які за ідеали свободи та демократії пожертвували собою та змінили хід історії нашої держави.

Події Майдану сколихнули весь світ і не залишили байдужою жодної душі та об’єднали жителів усіх частин нашої країни довкола мрії – жити у вільній, заможній, європейській Україні.

З нагоди вшанування подвигу українців, загиблих на Майдані під час Революції Гідності та пам’яті Героїв Небесної Сотні в бібліотеці відбулася презентація книжкової виставки «За Україну, за долю, за честь і волю!», яка висвітлює трагічні сторінки нашого народу, що відбувалися на буремному Майдані, спогади про «лицарів світла та добра», а також присвячені поетичні та прозові твори, тим хто віддав своє життя за наше майбутнє.

Коментарі