Загадковий світ океанів

Наша планета багата на водні ресурси. Більше 70% поверхні Землі вкрито водами Світового океану. Проте повною мірою розуміти, який це скарб, люди стали зовсім недавно, тільки в кінці ХХ ст. Тоді і з’явилося цікаве свято – Всесвітній день океанів. Вивченням океанів займається наука океанологія.


День океанів – це можливість подбати про світовий океан, згадати про його цінність. Наше життя багато в чому подібне до Світового океану. Інколи воно таке ж різноманітне та бурхливе, як Індійський океан; інколи таке ж багате і настільки глибоко тебе затягує, як Тихий; часом буває таким солоним, як води Атлантичного океану; інколи ж зовсім холодним, немов вода Північного Льодовитого. Тож усім нам потрібно бережно ставитись до океанічних вод, як і до власного життя. Тільки тоді ми зможемо жити в гармонії з природою.





До Всесвітнього дня океанів в бібліотеці відбулася пізнавально - розважальна експедиція «Загадковий світ океанів». Бібліотекар спільно з дітьми здійснили неймовірну подорож і поринули у загадковий світ океанічних глибин. Під час мандрівки діти розгадували загадки про жителів океанів, переглядали слайд-презентацію «Підводний світ мешканців океанів», та відеоматеріал «Найцікавіші факти про Світовий океан».


До уваги дітей була представлена виставка книг про морські пригоди, адже у морських романах небезпек в рази більше: захоплення судна піратами, зустріч з гігантськими спрутами або скатами, корабельна аварія, падіння за борт.  Його герої - мужні сміливі капітани, що борознять простори морів та відважні мандрівники, що ризикують всім для досягнення мети.

Коментарі