Знавець людських душ


Федір Михайлович Достоєвський – письменник, класик російської літератури, мислитель, психолог надзвичайної глибини. Автор таких безсмертних творів, як: «Ідіот», «Злочин і покарання», «Принижені та ображені», «Брати Карамазови» та багато інших.
У своїх творах автор насамперед виступає як тонкий психолог, дослідник глибин людської психіки в умовах складного, стихійного життя, сповненого таємниць і протиріч. На душу людини одночасно впливають розум і серце, логіка і віра. Реальне та містичне переплітаються настільки тісно, що зникають кордони між розповіддю Достоєвського і галюцинаціями його героїв. Не випадково персонажі страждають неясністю почуттів і навіть роздвоєнням особистості.



В бібліотеці представлена книжкова виставка-пошана «Федір Достоєвський - великий знавець людських душ» яка присвячена 200-річчю від дня народження письменника. Творчість Достоєвського давно завоювала величезну аудиторію читачів у всьому світі. І чим більше ми проникаємо в його грандіозний художній світ, тим частіше замислюємося про самого творця геніальних творів.



Коментарі