Мова духовна святиня народу


Щорічно 9 листопада наша держава святкує День української писемності та мови. З прийняттям у 1997 році Указу Президента України це свято відзначає важливість ролі української мови в процесі консолідації нашого суспільства. Багатство української мови виявляється в тому, що нею можна висловити найскладніші думки, найтонші почуття і переживання, передати враження про побачене, почуте, прочитане.
Цього ж дня ми вшановуємо пам'ять святого Преподобного Нестора-Літописця – основоположника письмової української мови. З нагоди Дня української писемності та мови в Деснянській бібліотеці організована книжкова виставка «Мова – духовна святиня народу».

Для кожного з нас є важливим вміти правильно висловити свої почуття, позицію та думки, тому знання мови – це необхідність. Тут помічником виступає розділ виставки, який має назву «Мова моя в тобі мудрість віків».


До вашої уваги представлені різноманітні навчальні посібники, словники та підручники. В запропонованих виданнях розглядаються питання фонетики, правопису та стилістики сучасної української літературної мови згідно з останніми змінами українського правопису.

Цікавим додатком тут виступає невичерпне джерело наснаги, приклад живої народної мови у всі часи в Україні – усна народна творчість. Найкращі приклади побутової та філософської мудрості ми плекаємо з народних дум, пісень, приказок та прислів’я.  

Тож насолоджуймося рідною мовою, адже така мелодика та краса варті цього!

Коментарі