Легендарне ім’я на літературній карті України

 5 грудня виповнюється 90 років від дня народження українського письменника, прозаїка, перекладача, педагога, члена Спілки письменників України Григора Михайловича Тютюнника. Його називають одним з найвидатніших новелістів української літератури.

«Легендарне ім’я на літературній карті України» під такою назвою в Деснянській бібліотеці діє виставка-персоналія, присвячена 90-річчю від дня народження Григора Михайловича Тютюнника – українського письменника, неперевершеного майстра короткого жанру (новели, оповідання), перекладача, дослідника національного характеру в українській літературі 1960–70-х рр. На виставці представлена літературна спадщина автора різних років його творчої діяльності. Серед творів письменника можна ознайомитись із оповіданнями та повістями: «Облога», «Климко», «Дивак», «Коріння», «Три зозулі з поклоном», «Дикий», «Холодна м’ята» та іншими творами. Особливість таланту письменника полягає в тому, що у своїх творах він зображував дійсність пережиту і осмислену на основі власного досвіду. Він писав про життя селян мовою, близькою простому люду.

Попри своє коротке життя Григір Тютюнник зумів залишити нам величезний літературний спадок, який і сьогодні приваблює читачів.



Коментарі