Еволюція творчості Василя Слапчука


Слапчук Василь Дмитрович – сучасний вітчизняний поет, драматург, літературний критик. Це єдине ім’я письменника-волинянина, чия творчість – невід’ємна складова сучасного літературного процесу, має не регіональний, а всеукраїнський, міжнародний резонанс.

Дебют Василя Слапчука як поета відбувся, власне, саме з "афганської тематики". Основні мотиви “афганського” циклу віршів увійшли до збірок “Як довго ця війна тривала”, “Німа зозуля”, “Мовчання адресоване мені”, "Навпроти течії трави", “Трикнижжя Явіна”, “Укол годинниковою стрілкою”.

Василь Слапчук належить до авторів, які шукають себе у різних жанрах і формах. Він пише вірші і прозу для дітей, поезію і прозу для дорослих, літературно-критичні статті. Поезія В. Слапчука демонструє щиру органічність у співіснуванні людини й природи, людини і Бога, природи і Бога. Це світ поетичний і справедливий, і, що головне, можна повірити, що все це цілком реально, і не де-небудь, а саме тут, у нас, на Богом обраній землі.

З нагоди 60 річного ювілею з дня народження письменника до вашої уваги представлене літературне досьє «Еволюція творчості Василя Слапчука».

Коментарі