Аеропорт... Пекельна смуга


16 січня в Україні вшановують захисників Донецького аеропорту, які протягом 242 днів – із 26 травня 2014 року до 20 січня 2015 року – тримали його оборону від ворога.



Донецький аеропорт, кіборги – ці слова назавжди закарбовані в історію Незалежної України і в душі кожного з нас. Саме у січневі дні, сім років тому завершилась героїчна і трагічна оборона летовища, яка стала символом незламності і нескореності українського духу.



В бібліотеці відбулася презентація книги «Аеропорт», автором якої є іноземний журналіст і фотограф не однієї війни – Сергій Лойко. «Аеропорт» - головна книга про війну, якої не повинно було бути, і про героїв, які хотіли жити, але вмирали». Ця книга, про сучасну війну, про звитягу українських героїв під Донецьким аеропортом уже стала бестселером в Україні і за її межами.


Книга повністю присвячена подіям, які відбувалися на території донецького аеропорту в 2014 році в рамках проведення антитерористичної операції. У книзі описані цілі історії, наведені достовірні факти, опубліковані фото солдатів.


242 дні наші бійці протистояли проросійським сепаратистам та мужньо відстоювали незалежність України. Їх відвага та патріотизм навіки закарбувались у пам’яті українців, а самі бійці з того часу отримали горде звання “кіборгів”.


Коментарі