Скарбниця українських звичаїв


Наш народ має багату культуру, величезний скарб якої складається з цінностей, надбаних багатьма поколіннями. Вони закладені в українських звичаях, обрядах, фольклорі.
Культура українського народу – це його душа, а звичаї, обряди та традиції – чарівні струни, які зворушують серця українців. В звичаях, обрядах, фольклорі відображені моральні цінності, ментальність, історія, життєва мудрість, світовідчуття та світосприймання нашого народу.

Чи не найважливішу роль в житті кожного українця відіграють календарні свята та обряди. Серед них найбільш очікуваними є, беззаперечно, зимовий цикл свят, оскільки саме зимові свята передбачають наближення чудес, здійснення найзаповітніших мрій та відчуття чогось зовсім нового та прекрасного.


Особливо цих свят чекають діти та підлітки. Ось і наші відвідувачі мали можливість зануритися в найдавнішу обрядовість нашого народу - культуру відзначання зимових свят.
Бібліотекар представила народознавчий калейдоскоп "Скарбниця українських звичаїв", під час якої діти ознайомилися з неповторними й самобутніми зимовими звичаями, традиціями та обрядами.


Традиції та звичаї не повинні забуватися. Саме ми є тим порталом, своєрідною золотою ниткою, яка об’єднує минуле і сьогодення. Не забуваймо ж наших пращурів та шануймо культуру українського народу.

Коментарі