Книжкове рандеву "Великий реаліст ХІХ століття"



7 лютого 2022 р. виповнюється 210 років від народження найвідомішого й найхарактернішого представника ХІХ ст. Чарльза Діккенса.
Серед письменників доби вікторіанства Діккенс вирізняється тим, що був письмеником глибоко національним, англійським, він дав найбільш органічне вираження англійської ментальності і духовного складу, національного характеру і життєвого устрою з усіма його ознаками і цінностями.


Слава Чарльза Діккенса гриміла по всьому англомовному світу ще за життя цього знаменитого письменника. Його творчість не залишилася непоміченим і в іншому світі - твори Діккенса переводилися на безліч мов, так і в наші дні регулярно виходять чергові їх видання. Класика ніколи не старіє, а за своє життя Діккенс створив безліч чудових, глибоких, усвідомлених романів, не кажучи вже про всі інші твори, що вийшли з-під його пера.

До річниці від дня народження письменника бібліотекарем організовано книжкове рандеву «Великий реаліст ХІХ століття», на якому були представлені найкращі твори автора. До уваги користувачів бібліотеки також були запропоновані цікаві факти про життя Чарльза Діккенса та його твори.












Коментарі