Пророче слово Шевченка


Є у нашій українській літературі імена, що увібрали в себе живу душу народу. Таким ім’ям для нас, українців, є ім’я Тараса Григоровича Шевченка, чия поезія от уже понад двісті років викликає в людях почуття гордості і захоплення красою, своєю силою і народною мудрістю. Геніальний поет цілком справедливо посідає перше місце серед ВЕЛИКИХ УКРАЇНЦІВ, був і залишається духовним батьком нашого народу. Автор безсмертного „Кобзаря” все своє життя присвятив боротьбі за визволення українців від соціального і національного поневолення. Тарас Григорович Шевченко є не тільки геніальним поетом, художником, а й справжнім символом боротьби українського народу.


«Волею історії він ототожнений з Україною і разом з її буттям продовжується нею, вбираючи в себе нові дні й новий досвід народу, відзиваючись на нові болі й думи, стаючи до нових скрижалів долі», — писав Іван Дзюба. Вислови Шевченка про Україну справді демонструють неабиякий патріотизм та любов поета до своєї батьківщини. Саме тому, в день його народження й у такі непрості для України часи, згадуємо слова справжнього сина своєї країни.



Прикладом Шевченка надихається багато людей, його пророчі слова дають сили новим героям-захисникам. Тарас Шевченко був і досі є символом опору російській агресії не лише у Києві під час Революції Гідності, він надихав людей і на Донбасі, і зараз під час нападу Росією на Україну. У 21 столітті українці дають відсіч окупантам та захищають власну землю.






Коментарі