Леонардо да Вінчі: геній епохи Відродження


Леонардо да Вінчі. Одна з найяскравіших і загадкових особистостей, серед тих, хто мешкав на землі. Його роботи та винаходами випередили час на багато століть. Він був людиною, яка пристрасно шукала істину, але залишив після себе безліч загадок.Він відомий, в першу чергу, як художник, але сам майстер вважав себе вченим та інженером. 
Та не дарма кажуть, що талановита людина талановита в усьому. Адже він був і мислителем, визнаючи єдиним критерієм істини досвід, скульптором, винахідником, чиї розробки дали потужній поштовх для подальшого розвитку людства, живописцем, філософом й письменником, займався музикою та кулінарією. Тож, його внесок до світової культури є винятково важливим навіть на тлі тієї кількості геніїв, яку породило Відродження.
15 квітня 2022 року виповнюється 570 років від дня народження Леонардо да Вінчі (1452-1519), італійського живописця, скульптора, архітектора, вченого, інженера. До уваги користувачів бібліотеки підготовлено творчий портрет "Леонардо да Вінчі: геній епохи Відродження", який присвячений життю і діяльності видатного митця.

Коментарі