Мить і вічність Великодніх традицій

   

Незабаром найбільше християнське свято – Великдень. Свято добра, віри надії та любові. Бібліотека запрошує наших користувачів ознайомитись з виставкою- інсталяцією "Мить і вічність Великодніх традицій", де розповідається про звичаї та традиції свята Великодня. Українці, відроджують та свято бережуть свої національні традиції, уявлення про весняне пробудження, про невмирущість вічно живого духу нашого народу. Особливо хочеться передати ці традиції юному поколінню.Тож у ці святкові дні Воскресіння Христового пропонуємо юним читачам ознайомитися та переглянути народознавчу виставку, яка оформлена в бібліотеці.


Підготуватися до Великодня в українських традиціях, вам допоможе книга М. Верхова «Писанки Поділля» - цей унікальний альбом представляє писанкові взірці окремого етнографічного регіону – Поділля, – що їх зафіксували збирачі творів українського народного мистецтва, починаючи з кінця 19-20ст. Виокремлена з усього розмаїтого українського писанкового масиву, подільська писанкова традиція постає самобутнім і окремішнім мистецьким явищем. Реалізувала ідею цього альбому, відшуковуючи та відтворюючи писанкові взірці на яйці, вінницька художниця та писанкарка Марина Верхова.

Цьогоріч це велике свято проходить в умовах війни, тож нагадує нам про одвічні цінності, милосердя, страждання, біль, любов до своєї Батьківщини та до ближнього свого. Вітаємо наших користувачів із Великодніми святами. Бажаємо Вам миру, достатку і смачної паски! #все_буде_Україна!

Коментарі