Конституція – оберіг нашої держави

 

28 червня наша країна відзначає День Конституції. Саме 26 років тому в Україні було прийнято Основний Закон держави. Цей акт закріпив незалежність українського народу, зробив його справжнім володарем суверенітету. День Конституції – це день, коли було затверджено права і свободи громадян України. Конституція – це основний державний документ, який визначає державний устрій, порядок і принципи функціонування органів влади, виборчу систему, права й обов’язки держави, суспільства та громадян.

З нагоди відзначення Дня Конституції України бібліотекар організувала книжкову виставку "Конституція – оберіг нашої держави". На ній представлені "Конституція України", "Основи конституційного права України", "Історія української конституції", "Права людини в Україні" та інші видання, що відображають найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України. Виставка дає можливість зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції.


Щоб перевірити себе на знання прав та обов’язків громадянина України я запросила користувачів відповісти на запитання відео вікторини «Чи знаєш ти свої права?», та розповіла дітям про Основний закон України, який фіксує головні юридичні та політичні аспекти відносин між державою та суспільством. Також діти переглянули відеоролик “Конституція і Україна”.
На завершення правового компаса я закликала читачів пишатися нашою Україною, любити її, шанувати свій рід, не цуратися одне одного, жити за Основним Законом, що на віки поєднав усіх українців.

Коментарі