Чи знаєш ти своє місто?



Вінниця  - чудове місто. Декілька разів Вінницю визнавали найкомфортнішим містом в Україні,   адже нашому місту безперечно є чим пишатися!




                                     Багато хто називає Вінницю - містом фонтанів.

Людина, яка не знає свого минулого, - не має майбутнього. Особливо важливо знати історію свого рідного міста, його вулиць, легенд, особистостей, які тут жили і залишали свій слід. Історія  дає відповідь на питання, чому місто Вінниця має особливий колорит, щиру домашню атмосферу, такий гостинний характер, який, незважаючи на складні випробування, зберігся як в 
історичному центрі Вінниці, так і в сучасних мікрорайонах.



Столицею УНР Вінниця була трохи більше місяця - 2 лютого по 6 березня 1919 року.



 У 2015 році Вінниця стала першим містом, яке отримало " Європейську енергетичну відзнаку".




Першим в Європі пам'ятник легендарному революціонеру Ернесто Че Геварі з'явився у Вінниці в 2008 році, випередевши найвідоміший австрійський монумент на чотири місяці.


На сьогодні Вінницька вежа - уже не просто колишня водонапірна  башта. Це частина культури міста . У Вежі розташована частина музейної експозиції  Меморіалу революційної  та бойової слави. А також вона є Меморіалом пам'яті вінницьких воїнів,які загинули під час Афганської війни.


Висота вінницької культурної візитівки Вінниці - 28 метрів. З неї розкидаються неймовірно гарний вид на місто.


А ще Вежа - це улюблене місце вінничан. Особливо гарно Вежа виглядає у нічний час.




Щогла вінницької телевежі (354 метри) - є найвищою у світі спорудою такого типу.



Музей - садиба Пирогова відносять до найважливіших об'єктів культурної спадщини України! 
На території  музею ви зможете побачити: будинок, в якому жив геніальний хірург Микола Івонович Пирогов, тут є все про його життя і діяльність всесвітньовідомого лікаря, музей - аптека з інтер'єрами приймальні та операційної, церква - некроль, де покоїться набальзамоване тіло ученого Пирогова, меморіальний парк, в якому збереглися дерева, посаджені Пироговим М.                    


Спасо - Преображенський собор.

Можна ще дуже багато розповідати про наше чудове місто, про цікаві історії та його досягнення, але ніяка розповідь не замінить тих вражень, які ви зможете отримати і побачивши все це на власні очі.

Коментарі