Життя з любові проросте



14 лютого святкуємо світле та чарівне свято всіх закоханих - День Святого Валентина. Цей день 
в нашій країні відзначають не так давно, але він став вже досить популярним, і всі ми залюбки поринаємо в атмосферу його чарівності. Яка ж історія цього свята, і звідки воно до нас прийшло?  Існує легенда. У Стародавньому Римі імператор Клавдій ІІ планував завоювання нових земель, і змушував чоловіків залишати свої родини і йти на війну. Крім того, він забороняв священикам вінчати закоханих. Але один із них все-таки наважився порушити цей наказ і таємно продовжував допомагати з'єднувати закохані серця. Його звали Валентином. Коли імператор дізнався про це, він засудив священнослужителя до страти. З тих пір всі закохані вважають цей день — Днем святого Валентина. З нагоди свята у книгозбірні  відбулася історична мандрівка "Життя з любові проросте". 




На заході діти ознайомилися з історією виникнення свята, з його легендами, дізналися про те, як відзначають його в різних країнах світу. В кінці заходу діти подарували один одному "валентинки".

Такої великої кількості закоханих, як у бібліотеці немає ніде. Ми знаємо, що вони живуть на сторінках книжок, які ми із задоволенням читаємо, дізнаючись про їх неймовірні історії кохання.






Коментарі