Сергій Гридін та його книги

8 липня виповнюється 45 років Сергію Гридіну -  українському письменнику, переможецю у номінації "Краще видання для дітей" конкурсу "Краща книга Рівненщини 2012", директора літературного фестивалю для дітей "Дивокрай 2013". Його книга "Федько у пошуках чупакабри" (2012) потрапила до довгого списку премії "Книга року ВВС". Початком письменницької кар'єри Сергія Гридіна стала його перша книга "Федько, прибулець з інтернету", написана у 1994 році.




Всезагальна інформатизація суспільства виводить на літературну арену нових героїв, бо суспільство змінюється, а діти стають сучасними. До уваги користувачів підліткового віку, під час літніх канікул у Деснянській бібліотеці було презентовано книги Сергія Гридіна - "Федько у віртуальному місті" та "Федько у пошуках чупакабри". Головними героями цієї книги є двоє дев’ятирічних друзів - Сашко на прізвисько "Біленький" і Петрик, який отримав прізвисько "Професор", бо дуже любить читати і багато знає. Хлопці описуються як протилежності, але це аж ніяк не заважає їхній дружбі.

Вони звичайні хлопчаки, які люблять канікули, але й непогано навчаються, а ще обоє сучасні, розуміються у комп’ютерах та мислять сучасними категоріями, тому в їхній мові можна зустріти і слова, властиві підліткам, і згадки про популярні фільми, книги, телевізійні передачі. Проте, авторові вдається залишатися в межах нормативної мови, що є безумовною чеснотою цієї книги. Водночас ці діти дуже різні.


Коментарі