Парасолька в форматі 3-D

 

Прийшло тепле літечко і на дворі настали спекотні дні, я запропонувала дітям виготовити з кольорового паперу парасольку, яка б могла прикрасити інтер'єр будинку.






Під час виготовлення нашого виробу діти також
дізнались про історію виникнення парасольки.

Цікаві факти:

1.  Батьківщиною парасолі вважають Китай або Єгипет. У обох названих країнах парасоля вважалася символом влади, тільки фараони або імператори і наближені царствених осіб могли користуватися парасольками. Парасолі були 1,5 метра заввишки і важили 2 кг.

2. В Індії символом багатства і влади вважалася парасоля. Чим  поважнішою була людина, тим більше її свита мала право носити за ним парасольок. Володар мав 13 парасольок, що символізували сонце і розташовані навколо нього 12 знаків зодіаку.

 3. У Тибеті білі або жовті парасолі вважаються символами духовної величі, тоді як світській владі більше відповідають парасолі з павиного пір'я. Потім зі сходу парасолі перекочували в Древню Грецію, потім — в Рим, де ними користувалися лише жінки.

4. У 1969 році Бред Філіпс отримав патент США на складану парасолю, яку компанія Totes почала продавати в США в 1970 році.

 5. У 2012 році в одному з міст  Португалії розташувалася яскрава  інсталяція, створена фірмою "Sextafeira", яка називається "Ширяючі парасольки". Дана інсталяція так сподобалася людям, що вона вже третій рік прикрашає вулиці міста, не тільки радуючи око великою кількістю кольорів, але і даруючи прохолодну тінь у жаркі дні або проливні будні.

6. Весною 2013 року Вулиця Парасольок з'явилася в Анталії і вражає своїм оформленням. Близько 600 парасольок найрізноманітніших кольорів які ніби висять у повітрі. Незважаючи на те, що парасолька вважається певним символом негоди, строкаті фарби, використані в оформленні, створюють атмосферу веселощів і безтурботності, і зовсім не нагадують про дощ. Хоча є в них і практична функція - порятунок від настирливого сонця.


Коментарі